Pronalazač priznao da je raskomadao tijelo novinarke

Svijet

Danski pronalazač Peter Madsen, optužen za ubisvo švedske novinarke Kim Vol, izjavio je da je razmišljao o sceni iz filma “Sedam” kada joj je odsjekao glavu u svojoj podmornici.

Madsen (47) je danas svjedočio na sudu u Kopenhagenu, pri čemu je odgovorio na pitanje o bizarnoj izjavi o poznatom filmu, u kojem glavni lik otkriva odsječenu glavu svoje žene u kutiji.

– Nikada nisam bio nasilan prema ljudskom biću, ni prema mrtvom ljudskom biću. Mislim da nema ničeg neprirodnog u mojoj izjavi. U tom filmu postoji scena s odsječenom ljudskom glavom – rekao je Madsen.

Priznao je da je raskomadao tijelo 30-godišnje novinarke, ali uporno tvrdi da je umrla nesrećnim slučajem “kada se podmornica ispunila ugljen-monoksidom”.

Takođe je rekao da je koristio oštre odvijače da bi probušio rupe u dijelovima tijela novinarke kako bi lakše potonulo.

– Probušio sam nekoliko rupa u dijelovima tijela jer nisam htio da se ispune gasovima – dodao je.

Psihopata sklon seksualnom nasilju

Ubodne rane otkrivene su i na genitalnom području žrtve, ali Madsen je odbacio optužbe za seksualni napad. Tužioci su ga opisali kao psihopatu sklonom seksualnom nasilju.

– Nema ničeg seksualnog u činjenici da ima ubodne rane u vagini. Razumijem zašto biste pomislili da ima, ali za mene u tome nije bilo ničeg seksualnog – rekao je Madsen.

Na zahtjev da opiše kako je raskomadao tijelo novinarke prije nego što je dijelove stavio u vreće i bacio u more, Madsen je odbio.

– To je nešto toliko grozno da ne želim ulaziti u detalje. Reći ću samo da je bilo grozno. Bio sam u ludoj situaciji i koristio sam predmete koji su mi se našli pri ruci – rekao je.

Želio sam da ta nesreća nestane

Madsen je izjavio da je skinuo odjeću s Volove i takođe je bacio u more.

– Htio sam ukloniti sve tragove iz podmornice. Želio sam da ta nesreća nestane – objasnio je.

Na sudu su prikazane uznemirujući snimci sa Madsenovog računara, koje prikazuju brutalno nasilje i odsijecanje glava ženama. Očekuje se da će suđenje trajati do 25. aprila.

Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *