Evropol u 52 države uhapsio 314 kriminalaca i zaplijenio 2,4 tone kokaina

Svijet

Policijske službe iz čitavog svijeta sarađivale su u sedmodnevnoj operaciji protiv organizovanog kriminala, koja je rezultovala hapšenjem 314 lica, pljenidbom 2,4 tone kokaina i presretanjem nekoliko stotina migranata, saopštio je danas Evropol.

Policijski timovi iz 52 države, uz podršku Interpola i evropske agencije za granice Fronteks, učestvovali su u seriji povezanih racija i istraga, čija su meta bili i sajber-kriminal i prevare sa avionskim kartama.

“Smatram da je rezultat prilično impresivan u smislu broja hapšenja”, rekao je direktor Evropola Rob Venjrajt agenciji AP.

Evropol je objavio da je tokom sprovođenja operacije presretnuto 745 migranata i identifikovano 529 žrtava krijumčarenja ljudi.

Vejnrajt je rekao da su u akciji učestvovale države iz čitavog svijeta i da je to bila efikasna akcija protiv modernih mreža organizovanog kriminala.

Policijske snage privele su 193 osobe osumnjičene da su putovale koristeći avionske karte kupljene ukradenim ili lažnim kreditnim karticama. Ovakva prevara košta međunarodnu avionsku industriju milijardu dolara godišnje, a ima i određene bezbjednosne implikacije, saopštio je Evropol.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *