Kalkulacije o odnosima Rusije i SAD: Putin (ne)će izdati Srbiju i priznati Kosovo!? (VIDEO)

Svijet

Ruski eksperti tvrde da Moskva neće priznati nezavisnost Kosova i da nikada neće trgovati teritorijalnom cjelovitošću Srbije. Oni su to naveli komentarišući tvrdnje zapadnih analitičara da bi “Rusija mogla da prizna Kosovo kako bi se nagodila sa SAD”, piše “Sputnjik”.

Ruski eksperti kažu da takve izjave liče na pokušaj zapadnih stručnjaka da “zabiju klin“ između Rusije i Srbije.

-To liči na pokušaj da se unese razdor, jer scenario da Moskva prizna Kosovo nije moguć, pogotovo dok je Putin na vlasti. Čak i ako bi SAD iznijele takav prijedlog, Rusija bi ga odbila i ne bi ušla u takvu vrstu trgovine, jer nama nije potrebna podrška Vašingtona da bi Krim bio ruski. Krim se vratio u sastav Rusije putem referenduma, uprkos stavu SAD i EU. Znali smo šta nas čeka i šta će nakon toga uslijediti i bili smo spremni na to, kaže za Sputnjik Igor Pšeničnikov, savjetnik direktora Ruskog instituta za strateška istraživanja.

Moskva bi mogla da prizna Kosovo u sklopu uspostavljanja novih odnosa Amerike i Rusije, navela je u svojoj kolumni u “Guardijanu” vodeći ekspert za Rusiju u Velikoj Britaniji Mary Dejevsky.

Ona je iznijela mogućnost da bi Rusija mogla da prizna nezavisnost Kosova, kao dio šireg sporazuma između Vašingtona i Moskve, nakon što je Donald Tramp preuzeo funkciju predsjednika SAD.

Video na tu temu pogledajte OVDJE.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *