U Doboju za 11 mjeseci uhapšeno sedam osoba zbog trgovine drogom

Hronika

Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj u proteklih 11 mjeseci uhapšeno je sedam lica u dvije akcije suzbijanja trgovine i konzumiranja droge.

Načelnik Odjeljenja za organizovani kriminalitet i drogu Goran Slavuljica rekao je novinarima da je u akcijama pronađeno i oduzeto 6,6 kilograma marihuane, 1,3 grama kokaina, 327,6 grama amfetamina.

Oduzeto je i 18 stabljiki kanabisa, 1.996 sjemenki kanabisa, 60 tableta ekstazija, te 28 komada medicinske droge.

Slavuljica je istakao da povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, službenici PU Doboj učestvuju u kampanji “Igra u kojoj uvijek gubiš”, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Službenici policijskih stanica iz sastava Policijske uprave Doboj, tokom decembra vršiće podjelu promotivnog materijala na području svih opština koje su u njenoj operativnoj nadležnosti, sa ciljem širenja svijesti o štetnosti i posljedicama konzumiranja narkotika.

Letak sadrži osnovne informacije o štetnom djelovanju najčešće upotrebljavanih droga i posljedicama koje nastaju po ljudski organizam, načinima pravovremenog prepoznavanja simptoma kod lica koja konzumiraju narkotike, kao i praktične savjete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih koji koriste drogu.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *