Sutra sunčano, narednih dana pad temperature

Društvo

U BiH sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme sa temperaturom vazduha koja će biti iznad prosjeka za ovo doba godine, ali narednih dana slijedi njen pad.

Ujutro će biti pretežno vedro, a oko rijeka i po kotlinama očekuju se magla ili niska oblačnost. Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar južnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha od tri do 10, u planinama oko minus jedan, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen Celzijusov.

Slično vrijeme meteorolozi su najavili i za naredne dane, ali će svakodnevno dolaziti do pada dnevne temperature vazduha.

Magla i niska oblačnost očekuju se u jutarnjim časovima u kotlinama i pored rijeka, a tokom dana pretežno sunčano. U utorak, 13. novembra, najviša dnevna temperatura biće od 16 do 21, a u srijedu, 14. novembra, od 12 do 16 stepeni, dok će u četvrtak, 15. novembra, najviša dnevna temperatura vazduha biti od osam do 13, a na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme, a magle je bilo po kotlinama u centralnim i istočnim krajevima.

Banjaluka je danas bila najtoplija sa 22 stepena u 13 časova.

U Bihaću je u isto vrijeme izmjeren 21 stepen, u Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Srpcu, Mostaru, Tuzli, Ribniku i Gradačcu 20, u Trebinju 19, u Neumu, Brčkom, Zvorniku, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Šipovu i Širokom Brijegu 18, Srebrenici, Bileći i Sarajevu 17, na Sokocu, na Han Pijesku i na Mrakovici 15, u Gacku i Livnu 14, na čemernu i na Ivan Sedlu 13, u Nevesinju 12, u Bugojnu 11, u Foči osam, u Višegradu sedam, u Rudom šest i na Bjelašnici četiri stepena Celzijusova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *