Špirić: Savjet ministara postao zavod za zapošljavanje

Politika

Potpredsjednik SNSD Nikola Špirić izjavio je danas da podaci kojima raspolaže pokazuju da je u februaru ove godine na platnom spisku institucija BiH bilo 538 ljudi više nego u septembru 2018, navodeći da to znači da se Savjet ministara u tehničkom mandatu pretvorio u zavod za zapošljavnje.

 

– Ovi brojevi pokazuju zašto se ne dozvoljava formiranje vlasti jer je nakon izbora krenuo stampedo u zapošljavanju, pa je odlazeći Savjet ministara požurio da uhljebi svoj kadar i ispuni predizborna obećanja o novim radnim mjestima, ignorišući obaveze preuzete kod Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke – rekao je Špirić.

 

Prema njegovim riječima, ministri iz SDS i PDP u Savjetu ministara su se od preuzimanja funkcija borili za fotelje sebi bliskim ljudima i zbog toga trgovali rukovodećim pozicijama u ključnim institucijama gdje su na čelu bili Srbi i prepustili ih drugim narodima, kao što je bio slučaj u Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka ili Direkciji za evropske integracije.

 

– Sada se opiru formiranju vlasti u zajedničkim organima samo da bi popunili preostale rukovodeće pozicije i tako nastavili da kontrolišu institucije i nakon odlaska – naglasio je Špirić.

 

On je naveo da je pred odlazak ovog Savjeta ministara na budžetu institucija BiH 22.350 ljudi, od kojih je skoro 12.500 u administraciji i policijskim agencijama, a 9.880 u Oružanim snagama, dok su raspisani konkursi za prijem još 150 policajaca i niz konkursa za popunu mjesta u državnoj službi.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *