Radojičić na konferenciji u Londonu

Društvo

Izgradnja Eko toplane u Banjaluci ocijenjena je danas u Londonu kao jedan od najboljih projekata, koje je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržala u posljednje dvije godine, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

 

Radojičić, koji, zajedno sa čelnicima još 40-tak gradova učestvuje na EBRD-ovom skupu o „Zelenim gradovima“, učesnike konferencije upoznao je sa proteklim projektom promjene enregenta i izgradnje ekološki prihvatljivijeg postrojenja za sistem daljinskog grijanja u Banjoj Luci, koji je finansijski podržala EBRD.

 

– Tokom konferencije, upravo je projekat izgradnje Eko toplane ocijenjen kao jedan od najboljih projekata koje je EBRD podržala u zadnje dvije godine, pošto je obezbjedio finansijski održivu kompaniju, koja je omogućila stabilno grijanje i znatno smanjeno aerozagađenje. Sveukupno, Banja Luka je okvalifikovana kao jedin od najdinimamičnijih gradova u regionu, te je ocijenjeno da zaslužuje finansijsku podršku za niz planiranih projekata – prenio je Radojičić.

 

Tokom konferencije, Radojičić je učesnike informisao i sa tekućim aktivnostima na izradi akcionog plana „Zelenog grada“, kao i sa planovima za razvoj više infrastrukturnih projekata, vezanih za razvoj vodovodne i kanalizacione mreže.

 

Radojičić je juče u Londonu sa predstavnicima EBRD-a potpisao ugovor, vrijedan osam miliona KM, koji je u cjelosti namjenjen za projekte iz oblasti vodosnabdijevanja.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *