Nikolina Trninić (DNS): Iskreno do kraja!

Kandidati

Nikolina Trninić kandidat je za odbornika u Skupštini Grada Banjaluka na listi DNS-a. Ova mlada žena iskreno i otvoreno govori o svojoj kandidaturi, svojim manama i vrlinama, ali za razliku od većine drugih kandidata, spremna je da vam (ukoliko njena politička opcija nije vaš izbor) preporuči i ljude sa drugih lista.

Dragi prijatelji,

Izbori su za 10-ak dana i vrlo vjerovatno ste za ovih 20-ak koliko je prošlo već primijetili da sam kandidat na odborničkoj listi DNS-a za Skupštinu grada Banjaluka. Dio vas mi se već obratio iznoseći svoje čuđenje zbog načina na koji (ne) vodim kampanju na društvenim mrežama.

Već sam negdje spomenula, pa ću ponoviti – ja sam prije svega ja, Nikolina Trninić, pa tek onda kandidat na ovim izborima i ne dopuštam da mi ta kandidatura preuzme život, čak ni u mjeri mojih naloga na društvenim mrežama. Ja sam s vama takva kakva sam svih 365 dana u godini. A upravo to što su me neki od vas nazvali atipičnim kandidatom me čini posebno ponosnom na sebe. Ne uklapam se u šablone kandidatskog života, ne jer sam bolja ili gora od drugih, nego jer sam prosto van svakog kalupa.

Trećinu svog života sam u DNSu i to nikada nisam krila, pa je među vama malo onih koji to ne znaju. Očekujem, ili bolje rečeno nadam se, da ćete glasati za mene jer me poznajete i jer vjerujete u mene. Da ćete me preporučiti tog 2.10. prijateljima, jer znate šta znam, mogu i umijem. Jer znate da sam tvrdoglava, uporna, vrijedna. Spremna udarati glavom o zid dok ga ne probijem ako znam da je rješenje iza njega.

Spremna postavljati isto pitanje milion puta, dok ne dobijem odgovor na njega. Spremna suprotstaviti se autoritetu ukoliko vidim da griješi. Znate da ne obećavam mnogo, ali kad obećam – to je to.

Ne radim i ne petljam se u stvari koje ne znam, a ako se desi da me zapadne nešto takvo, kao pravi šteber ću prvo sve naučiti, pa tek onda pristupiti poslu.

Poštujem rokove, tuđe vrijeme, mrzim kašnjenje. Volim svoj grad, svoju zemlju, svoj narod. Ne odustajem nikad. I dubiću na glavi da istjeram stvari u koje vjerujem do kraja, pitajte Dejan Trninić 🙂

Zbog toga što jesam se nadam da ću zaslužiti vaše povjerenje, a ne zbog toga što ćete vidjeti slike iz prvih redova sa visokim zvanicama. Ili kartonskih kutija humanitarne pomoći. Otvorenih pisama i peticija o stvarima koje eto ovog mjeseca čujete prvi put iz mojih usta. Ne želim da budem predstava koja će vam se svidjeti, pa da je kasnije ili igram četiri godine ili krijem pogled od vas. Okrećem glavu i mijenjam broj telefona. Nije to Nikolina koju poznajete, niti ona koju želite da poznajete. Ne želim je ni ja, zato je i nema.

Ako je sve to što znate o meni dovoljno da budem vaš izbor 2.10. stavite x na broj 18 na listi DNS-a. Proučite i ostatak naše liste, garantujem vam da ćete pronaći još dosta njih koji zavređuju vašu pažnju i glas.

A kako svi znamo da je nemoguće da u skupštinu uđe samo naša stranka, ali i da dobar dio vas glasa za druge političke opcije iz poslovnih, porodičnih, prijateljskih ili nekih drugih razloga, biću slobodna da vam preporučim nekoliko svojih prijatelja u čije kvalitete ja vjerujem. Pa tako, ukoliko glasate za NDP, obratite pažnju na broj 13 i moju Sandic Ivana, ženu koju s razlogom godinama zovem ženom zmajem.

Ukoliko je vaš izbor, pak, Socijalistička partija, nemojte preskočiti broj 20 na kom je Nikola Vukčević, dečko koji se svojih principa pravičnosti drži možda i više od mene. E sad kako kum nije dugme, tako ni broj 35 na listi SDS-a nikako nije za baciti 🙂 tu je Aleksandar Čavić, gospodin nevjerovatne energije i ideja, kome samo nedostaje prilika da napravi čudo.

Gradu treba dobra ekipa ljudi u odborničkim klupama, bez obzira kako se rasporede pozicija/opozicija snage. A nas četvoro i preostalih 34oro mojih DNS-ovaca smo sigurno spremni da budemo tim za bolje sutra.

Vjerujte mi na riječ, jer na kraju krajeva – riječ je riječ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *