Čavić se družio sa Banjalučanima na obali Vrbasa

Kandidati

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić posjetio je plažu kod Zelenog mosta gdje je organizovano druženje kandidata Srpske demokratske stranke sa aktivistima i mladim članovima.

Čavić je tom prilikom naglasio da mladi moraju da budu prioritet grada, te da će se politika grada prema mladima, njihovom zapošljavanju i omogućavanju uslova za obrazovanje potpuno promijeniti poslije 2. oktobra, te da će u provođenju tih promjena veliku podršku imati upravo od Srpske demokratske stranke.

– Više od polovine mladih u našem gradu nema ni minutu radnog staža. Takvo stanje moramo da mijenjamo odmah, da mlade zapošljavamo i da ulažemo u njih, a ne da odlaze iz Banjaluke čim pronađu posao u inostranstvu. Grad mora da vodi politiku razvoja, a osnovni resurs su nam upravo talentovani mladi ljudi, koje moramo da zadržimo ovde. Zato je jedan od mojih programskih zadataka da obezbijedim obrazovanje za 250 mladih godišnje koji žele da se zaposle u IT industriji. To bi za četiri godine bilo hiljadu kvalitetnih radnih mjesta, a to bi ujedno bila i pomoć našim malim IT preduzećima koja su stalno u nedostatku radne snage – poručio je Dragan Čavić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *