Čavić izložio prioritete svoje kampanje

Kandidati

Dragan Čavić, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banje Luke rekao je na današnjoj konferenciji za medije da su partije okupljene oko njega izradile program i plan, ali da se čudi kako isto nisu učinili i iz suprotnog tabora okupljenim iza Igora Radojčića, njegovog protivkandidata.

On je izložio prioritete svoje kampanje i budućeg rada kao gradonačelnika.

“Na prvom mjestu je zapošljavanje građana i stvaranja novog privrednog ambijenta. Ja želim da napravim ozbiljne pomake i imam rješenja”, kazao je kandidat SzP za gradonačelnika Banje Luke i istakao da iz budžeta za 2017. godinu namjerava izdvajanje od 5 posto za novo zapošljavanje.

“Radi se o budžetu od 120 miliona KM, dakle o 6 miliona KM na godišnjem nivou”, precizirao je Čavić i dodao da bi se to ostvarilo nabavkom novih tehnologija koje bi pokrenule privredu grada.

“Kada bi se poslodavcu dalo po 5.000 KM automatski bi se moglo zaposliti 1000 građana, a napominjem da je u posljednje vrijeme preko 1.500 samostalnih privrednika zatvorilo svoje firme”, naglasio je Čavić.

On je rekao da će kancelarija gradonačelnika biti otvorena 24 sata za sve one koji budu investirali u zaposlenje ljudi.

Kandidat SzP za gradonačelnika Banje Luke je istakao da on neće ići u osvetničke pohode i da neće bezrazložno otpuštati administrativne radnike.

“Mene interesuju radnici, a neradnici itekako imaju razloga da strahuju. U lokalnoj administraciji ima mnogo onih koji su došli po linijama stranke i po rodbinskoj liniji koji misle da su nedodirljivi. Mene ne zanima ko kome pripada, želim efikasnu administraciju”, rekao je Čavić.

Čavić je istakao da postoje mnoge banjalučke privatne firme koje se bave informativnim tehnologijama (IT), da u njima rade mladi ljudi i da prednost treba dati upravo njima.

Komentarišući protivkandidate on je kazao da je njegov najozbilniji protivkandidat za gradonačelnika Banje Luke Igor Radojičić, mada po Čavićevim riječima, ovaj kandidat ne smije ništa da prozbori bez odobrenja šefa njegove stranke Milorada Dodika.

On je na kraju konferencije kazao da poštuje i kandidate Slavka Župljanina iz stranke SPAS i kandidata Duška Tadića iz Prve stranke, ali da je svima jasno da se glavna bitka vodi između kandidata SzP i Radojičića.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *