Čavić: Grad će pomoći mladima na selu!

Kandidati

Kao novi gradonačelnik posebno ću podržati mlade koji na seoskim područjima žele da pokrenu poslove, rekao je kandidat za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić na tribini Narodnog demokratskog pokreta u Piskavici. 

Čavić je istakao da će primijeniti rješenja koja su sastavni dio njegovog programa i da je prvi i najveći prioritet zaposliti mlade.

– Imamo problem jer ne postoji podrška zapošljavanju. To je najveći prioritet, jer u selima i u gradu imamo više od 50% mladih koji nemaju ni dan radnog staža. Ne postoji podrška mladim bračnim parovima koji bi na selu htjeli da pokrenu posao. Imamo rješenja koja predviđaju aktivnu pomoć gradske uprave mladima koji žele upravo da pokreću svoje poslove. Jedno od naših programskih rješenja je 4E Banjalučko, čiji je cilj da selo razvije proizvodnju, da ima punu podršku grada u vidu sertifikacije i siguran plasman na gradsko tržište. Proizvodi Banjalučkih poljoprivednika sa 4E sertifikatom imaće prioritet u ugostiteljskim objektima i trgovinama. 4E će značiti da se radi o domaćoj zdravoj hrani bez hemije i pesticida, za kojom realno postoji velika potreba u Banjaluci. To bi značilo i podršku zapošljavanju, razvoj ruralnih dijelova grada, ali i podršku razvoju domaće proizvodnje – poručio je Čavić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *