Izvještaj sa prve večeri BL Rising Festa

Kultura

BL Rising Fest je počeo u znaku broja „jedan“. U četvrtak, prvog marta, počeo je prvi BL Rising Fest, prvi humanitarni fest u Banjaluci, na kome su neki bendovi zasvirali po prvi put!

Fest je počeo na vrijeme, što je već dovoljan iskorak u ovom gradu. U 21:00h, veče su otvorili najmlađi učesnici BL Rising Festa Genetski poremećaj, koji su se predstavili publici s novim vokalom, koji je tek nedavno došao u bend. Ovaj bend donosi hard rock energiju pomješanu za zvukom progresivnog metala.

Nakon njih se s velikim nestrpljenjem na binu penju momci Pod pritiskom, takođe veoma mlad bend. Bend se, na oduševljenje publike, istakao svojim entuzijazmom i posebnom živahnošću, te nam na svoj način dočarao muziku grunge legendi devedesetih godina prošlog vijeka.

Potom je nastupilo savršeno skoncentrisani MultiCultus, momci koji su u veoma upečatljivim pjesmama iskazali umjeće sviranja prog/blues/rocka. Ovaj bend je publika tjerala na bis, to govori više od riječi.

Prvi nastup Aberdara je počeo tačno u ponoć. Ekipa, od ranije poznata banjalučkoj publici, predstavila je alternativni rock na svoj način, i to su uradili jako dobro. Toliko dobro, da su i oni pozivani na bis.

Na festu nije bilo nikakvih tehničkih problema. Sve je prošlo u redu. Bendovi su izašli na binu spremni i usvirani. Nije trebalo mnogo vremena da sve legne na svoje mjesto i da se povežu energije bendova i publike. Bendovi su na kraju večeri iskazali svoje zadovoljstvo i oduševljeni su kako je proteklo prvo veče. Još su više ponosni jer je iza ove svirke ipak jedan plemeniti cilj.

Prvi dan festa je ispunio očekivanja organizatora, s obzirom na to da je četvrtak i da je konstantno padao snijeg. Prodato je oko 90 ulaznica.

Treći Svijet

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *