Srednjoškolci koncertom do novca za ekskurziju

Kultura

Muzička grupa “The Bachs”, koju je osnovalo sedam učenika trećeg razreda Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora, najavljuje koncert, koji će biti održan 26. aprila u Pozorištu Prijedor, a putem kojeg žele da prikupe novčana sredstva za odlazak na ekskurziju u Grčku.

Ova grupa mladih umjetnika je već nastupila na mnogim kulturnim dešavanjima, a u planu im je da najavljenim koncertom prikupe 5.000 KM.

Učenici koji čine ovu grupu sviraju različite instrumente, pjevaju, komponuju, pišu muziku, poeziju i slikaju.

Razredni starješina i organizator koncerta Ina Ritan ističe da su djeca samoinicijativno došla na ideju da pokrenu ovaj projekat.

“U prethodnom periodu djeca su nastupala na mnogim kulturnim manifestacijama. Pošto nisu u mogućnosti da sami snose troškove ekskurzije, predložili su da pokrenemo ovu grupu i organizujemo koncert putem kojeg će prikupiti novac”, istakla je Ritanova.

Ona je u razgovoru za “Nezavisne” dodala da je kapacitet Pozorišta Prijedor 300 mjesta, te da će biti pušteno u prodaju 300 ulaznica po cijeni od 10 KM.

“U prodaji će biti i 100 bjanko karata ukoliko neko od građana nije u mogućnosti da prisustvuje koncertu, a ipak želi da donira novac”, dodala je Ritanova.

Takođe je dodala da će se, osim najavljenog koncerta, ova talentovana grupa predstaviti naredne sedmice kulturnom večeri, koja će biti organizovana u holu Pozorišta Prijedor.

“Oni planiraju da naredne sedmice organizuju kulturno veče u holu Pozorišta, koje će biti svojevrsna najava za koncert. Na ovoj kulturnoj večeri djeca će prezentovani svoju umjetnost, čitaće svoju poeziju, kao i predstavljati djela rađena tehnikom ulje na platnu”, naglasila je Ritanova.

Istakla je da će tokom kulturne večeri ova grupa izvesti i repertoar klasične muzike koji se nalazi u njihovoj redovnoj nastavi.

Ovi sjajni muzičari obećavaju kvalitetan nastup i vrhunsko izvođenje. Nadaju se odlasku u Atinu na matursku ekskurziju, a sigurni su da će opravdati povjerenje publike.

Sami učenici napominju da odlično funkcionišu kao grupa jer su svi u istom razredu, dobro se poznaju i nadaju se da će uspjeti realizovati do kraja ideju i otići svi na matursku ekskurziju.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *