Otvaranje 19. “Lut festa”

Kultura

Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest”, na kojem će učestvovati umjetnici iz Bugarske, Španije, Estonije, Srbije i Republike Srpske, svečano će biti otvoren danas u Istočnom Sarajevu.

Svečano otvaranje 19. “Lut festa” je u 18.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a prethodno će u 12.00 časova u gradskom parku “Gavrilo Princip” biti odigrana predstava “Kabare na koncu” pozorišta “Soul Mejd Teatar Kompeni” iz Plovdiva, koja će najaviti ovogodišnji lutkarski spektakl.

Izvršni producent Festivala Aleksandra Mitrić Štifanić naglašava da tokom šest festivalskih dana publiku u Istočnom Sarajevu očekuje 36 događaja u takmičarskom i pratećem programu.

“Festivalske predstave u takmičarskom programu kroz sve elemente značajne za lutkarstvo i lutkarsku umjetnost ocjenjivaće međunarodni žiri kojim predsjedava profesor Bonjo Lungov, reditelj iz Bugarske i članovi, Živomir Joković, reditelj iz Srbije i Mladen Janković, muzički pedagog iz Republike Srpske”, navodi Štifanićeva.

Ona je istakla da će ove godine festivalske predstave ocjenjivati i žiri novinara i kritike kojim predsjedava Ognjen Begović, novinar Novinske agencije Repulike Srpske – Srna, i članovi Vesna Maksimović, producent i Sofija Bulanova, glumica.

Generalni pokrovitelj “Lut festa 2018” je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Festival sufinansiraju grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *