Osma nagrada za Banjalučko studentsko pozorište

Kultura

„Banjalučko studentsko pozorište“ na petom “Festivalu glumca Bosne i Hercegovine“ u Konjicu osvojilo je osmu nagradu za predstavu „Mlijeko“.

Predstava „Mlijeko“, autora Vasilisa Kocikanurisa u režiji Slobodana Perišića imala je premijeru 1. februara 2017. godine u „Podrum sceni“ Studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici i od tada samo niže uspjehe u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Evropi.

Nagradu u Konjicu za najboljeg glumca osvojio je Aleksandar Ristanović za ulogu Lefterisa, kojem je ovo ukupno četvrta nagrada.

Do sada ih je osvajao na „Pozorišnim/kazališnim igrama u Jajcu“, festivalu mladog glumca „Zaplet“ u Banjaluci i festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi.

Festival glumca u Konjicu jedinstven je po tome što žiri publike dodjeljuje samo dvije nagrade i to za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu.

Nagradu za najbolju žensku pripala je Vanesi Glođo za ulogu Klare u predstavi “Radnja na uglu” u produkciji “Kamernog teatra 55” iz Sarajeva.

Festival je i ove godine održan u organizaciji Centra za kulturu “Narodnog univerziteta u Konjicu”, a u takmičarskom programo ukupno je bilo devet predstava.

Dodjela nagrada održana je juče 2018. godine od 19 časova u kino sali u Konjicu, nakon koje je održan koncert „Aldina Medija & ALL“.

Agencje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *