Noć posvećena kulturi i muzejima u Banja Luci

Kultura

Muzej savremene umjetnosti u Banjaluci, 19. maja 2018. godine, obilježiće 13. po redu Evropsku noć muzeja, a u fokusu će biti izložba „Punktumi“, koja obuhvata izabranih 100 djela 80 autora iz 17 evropskih zemalja.

Noć muzeja je jedinstven kulturni spektakl koji se održava već više od dvije decenije, sada već u više od 120 gradova širom svijeta. Banjaluka se upisala i u ovu kulturnu mapu prije 13 godina, pa se ove godine u gradu na Vrbasu održava 13. po redu Evropska noć muzeja.

 Pored izložbe „Punktumi“, kao i svake godine manifestacija će biti praćena i muzičkim programom koji će biti održan na platou ispred muzeja – banjalučki dječiji hor „Mama Wox“, te DJ iznenađenje, nakon čega sve posjetioce čeka nastup popularnog benda „Nipplepeople“.

Ovogodišnja manifestacija Evropska Noć muzeja u MSURS realizuje se uz podršku Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Uneskovog regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi, Grada Banja Luke i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te u saradnji sa kompanijom m:tel – prijateljem muzeja.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *