Rusi otvaraju filmski studio u Beogradu

Kultura

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Republike Srbije, Sporazum o razumijevanju i saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu.

Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće “Kinodanc” – Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće “Arhangel”, potpisnik srpski glumac Miloš Biković, piše Blic.

-Ovo je važan Sporazum zato što predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu gdje će posao naći oko 150 mladih ljudi, koji bi svakako doprinijeli razvoju filmske industrije. Cilj nam je da ovakvim angažmanima kreativne i obrazovane mlade ljude zadržimo u našoj zemlji. Unaprijeđenjem saradnje, a na osnovu ovog Sporazuma, Beograd i Srbija dobijaju šansu da u filmskoj industriji postanu lideri u regionu – kazao je ministar Antić.

Miloš Biković je nakon potpisivanja sporazuma rekao da je izgradnja jednog ovakvog studija od velikog značaja za kulturu a posebno kinematografiju.

-Izgradnja studija je od izuzetne važnosti jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mjesta, ali i podiže nivo primjene tehnologije u proizvodnji. Ovaj korak je važan za Beograd jer će ga ucrtati na svjetsku mapu u proizvodnji filmova. Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija – izjavio je Biković.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *