“Rokenrol šou” pogledalo 2 000 gledalaca

Kultura

Predstava „Rokenrol šou“ u izvođenju Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP) zabilježila je u posljednjem blok igranju u junu 2 000-tog gledaoca, koji je nagrađen knjigom “Stripovijetke” u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

Takođe, nagrađen je i 2 024 gledalac i time se BSP pridružilo simboličnoj podršci kandidaturi grada Banje Luke za prestonicu kulture 2024. godine. Nagradu za ovog dobitnika obezbijedlila je “Vitinka”.

Predstava je prvo izvođenje imala 19. februara ove godine, a tekst Ričarda O'Brajana adaptirao je i režirao Aleksandar Pejaković, dok je songove prepjevala Milica Piletić.

Glumačku ekipu čine Katarina Bradonjić, Rajko Marčeta, Rok Radiša, Željko Kasap, Tijana Jovanović, Aco Romanić, Teodora Radivojević, Vladana Savić i Siniša Javorac Badi.

– Ulogu publike “stručna javnost” nažalost, uvijek doživlja ekstremno, ili smatra da je nekompetenta da sudi o kvalitetu, ili ide u takvu krajnost da je broj prodatih ulaznica jedino mjerilo vrijednosti. Prvu tezu podržavao je i sam Platon, ali on nije volio pozorište svog doba, jer je ono izvođeno za mase, a on nikako nije prihvatao, da kako on to kaže “rulja odlučuje”. Ja sam mnogo bliži onome što je Aristotel savjetovao, a to je da otprilike da ako publika “doživi katarzu” oplemenjuje i sebe i društvo. A da bi mogla da bude dio te razmjene energije, onda prije svega mora da prisustvuje pozorišnim događajima. U tom smislu i ja se nadam da ćemo i dalje u publici imati više onih koji naš rad cijene i smatraju ga bitnim – rekao je Pejaković.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *