Konkurs za dodjelu Kočićeve nagrade

Kultura

Organizacioni odbor za proslavu manifestacije „53. Kočićev zbor“ raspisao je danas, 11. juna Javni poziv za dodjelu Kočićeve nagrade za 2018. godinu. Rok za podnošenje prijedloga je 30. juni.

Kočićeva nagrada dodjeljuje se za djela iz oblasti srpskog jezika i književnosti uglednom književniku, za cjelokupno književno djelo pisano na srpskom jeziku (pripovijetka, drama, roman, poezija, esejistika i prevodilaštvo), a koje odlikuje kočićevski slobodarski duh, čistota i punoća srpskog jezika, kao i visokoestetske umjetničke vrijednosti.

Kočićeva nagrada sastoji se od Povelje i novčanog iznosa u visini od 3.000 KM.

Kočićevu nagradu laureatu uručuje predsjednik Organizacionog odbora za proslavu manifestacije „53. Kočićev zbor“ na svečanoj akademiji u vrijeme manifestacije Kočićev zbor.

Kandidata za Kočićevu nagradu mogu predložiti: udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, ali uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju u Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku Gradske uprave Grada Banja Luka putem Prijemne kancelarije Gradske uprave Grada Banja Luka, kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu Kočićeve nagrade za 2018. godinu ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *