Koncert Gabi Novak i Matije Dedića u Banjaluci

Kultura

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci u ponedjeljak 25. juna godine od 20 časova održaće se koncert Gabi Novak i Matije Dedića.

Muzička saradnja Gabi Novak i Matije Dedića datira još od 2002. godine, kada je Gabi upravo na nagovor sina Matije snimila CD sa novim obradama pjesama koje su je proslavile.

Album je osvojio sve značajnije nagrade, te sve do danas traje njihova unikatna saradnja u formi dua. Jedan od najboljih ženskih ex-yu vokala svih vremena i sin džez pijanista nude nevjerovatnu muzičku igru majke i sina isprepletenu raznovrsnim emocijama i afinitetima za muziku različitih žanrova. Repertoar koncerta obuhvata bezvremenske pjesme Arsena Dedića, Kemala Montena, Đorđa Novkovića kao što su „Pamtim samo sretne dane“, „Kuća za ptice“ „Nada“ „Hrabri ljudi“ „Još uvijek“ „Sve što znaš o meni“.

– Matija je prije desetak godina dao inicijativu da izađem iz okvira onoga što smo godinama radili i napravimo nešto malo drugačije. Rekao je idemo napraviti tatine stvari u jednom novom ruhu. Govorio mi je kako zna da volim pop džez i da je vrijeme da se rešim šlagera. I mi smo to napravili, Matija je krivac, a danas se radujem tome. U novom duhu s novim mladim ljudima. Napravili smo za četiri dana CD, radili smo od jutra do mraka. Danas slušam muzičari pola godine rade CD, ma šta rade toliko – rekla je Gabi o saradnji sa sinom.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 10.00 do 18.00 časova, po cijeni od 15 KM.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *