Večeras zatvaranje festivala animiranog filma

Kultura

Jedanaesti Međunarodni festival animiranog filma „Banjaluka 2018“ biće zatvoren večeras u 20 časova.

Prije toga, od 18 časova, posjetioci „Palasa“ imaće priliku da pogledaju filmove koji su nagrađeni Evropskom nagradom za animaciju, odnosno najznačanije ovogodišnje evropske animirane filmove nagrađene u kategorijama kratkometražnog animiranog filma i animiranih serija.

Nakon dodjele festivalskih nagrada, publika će moći da pogleda film „Ostrvo pasa“ kultnog američkog reditelja Vesa Andersona, ovogodišnjeg dobitnika „Srebrenog medvjeda“ na 68. Berlinalu. Ovaj film će prikazivanjem na Festivalu u Banjaluci imati svoju bosansko – hercegovačku premijeru.

„Ostrvo pasa” je animirana priča o Atariju Kobajašiju, dvanaestogodišnjem štićeniku korumpiranog gradonačelnika Kobajašiju.

Kada zbog odluke gradskog vijeća svi psi ljubimci Megasakija budu prognani na ogromno smetlište, Atari se sam u svojm minijaturnom avionu uputi na Ostrvo smeća u potrazi za svojim psom i tjelohraniteljem Spotsom.

Tamo, uz pomoć čopora prijateljskih mješanaca, započinje epsko putovanje koje će odrediti sudbinu i budućnost cijele Prefekture.

U Kulturnom centru Trebinje od 20 časova biće prikazan posljednji takmičarski blok animiranih filmova.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *