Treći put za godinu dana oštećen spomenik Draganu Nikoliću

Kultura

Nepoznati vandali ponovo su oskrnavili dio spomenika Draganu Nikoliću u Vrnjačkoj Banji. Ovo je, inače, treći put za godinu dana da je spomenik oštećen. Dio Gaginih naočara, koje je nosio do pred samu smrt, za sada nepoznati vandali uspjeli su ponovo da otkinu.

 

– Taj varvarski i vandalski čin desio se nedavno. Neko je, iz ko zna kojih razloga, bezumno polomio jedan dio Draganovih naočara. Pa kome smeta naš Džimi Barka, Prle, Flojd, Urke… – upitao se Nikola Džamić, jedan od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u vrnjačkom parku.

 

Prema njegovim riječima, kako je utvrđeno, prvi put su naočare polomljene spletom nesrećnih okolnosti, ali drugi i treći put je, bez sumnje, u pitanju vandalski čin.

 

Svojim vrhunskim vajarskim umijećem, profesor Dragoljub Dimitrijević učinio je da legendarni Gaga vječno šeta Vrnjačkim parkom. On je rekao za “Blic” ranije, da je tom vajarskom rješenju veoma pomoglo poznavanje Dragana Nikolića kao glumca.

 

Statua Dragana Nikolića koja krasi dio Vrnjačkog parka u blizini Rimskog izvora svečano je postavljena prije nešto više od godinu dana, a tu čast, pred mnogobrojnim posjetiocima, imao je glumac Žarko Laušević.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *