Novogodišnji solistički koncert Marije Pilipović u MSU RS

Kultura

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, u srijedu 28. decembra, sa početkom u 19 časova, biće održan novogodišnji solistički koncert Marije Pilipović na flauti.

Na koncertu će biti izdvoditi djela kompozitora slovenskog porijekla, pisana za solo flautu.

Kompozicije su komponovane povodom učešća umjetnice u rezidencijalnom programu, te su na taj način okupljeni kompozitori iz BIH, Srbije Slovenije i Hrvatske sa jednim zajedničkim zadatkom- promovisati kulturu i tradiciju slovenskih naroda kroz savremenu muzičku formu.

Marija Pilipović je rođena u Zagrebu. Osnovne i magistarske studije završila u Banjaluci , u klasi prof. Laure Levai-Aksin.

Pored brojnih solističkih koncerata širom BiH, i zemalja okruženja, nastupila je i kao član različitih kamernih ansambala. Od 2014. radi kao asistent na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, a 2016. godine učestvuje u rezidencijalnom programu Foruma slovenskih kultura, koji je, u velikoj konkurenciji, izabrao šest umjetnika iz 13 zemalja da kroz muzičku, filmsku, vizuelnu i primjenjenu umjetnost promovišu tradiciju i kulturu slovenskih naroda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *