Poziv umjetnicima da “istetoviraju” Banjaluku

Kultura

Muzej Republike Srpske objavio je javni poziv svim zainteresovanim likovnim i vizuelnim umjetnicima da uzmu učešće u projektu “Tatoo The City – Istetoviraj grad”, sa temom kulturnog nasljeđa Banjaluke.

 

Javni poziv se odnosi na sve zainteresovane da do 25. avgusta dostave idejna rješenja inspirisana kulturnim nasljeđem Banje Luke koje baštini Muzej RS.

 

Tri najbolja rada koja izabere stručni tima kustosa biće nagrađena i u kasnijim fazama projekta oslikana na javnim površinama.

 

Projekat “Tatoo The City – Istetoviraj grad – Muzej Republike Srpske u vizuri javnog prostora” ima za cilj da na javnim površinama predstavi kulturno nasljeđe koristeći umjetničku tehniku koja će biti aktivirana kišom, kojom se umjetnička djela oslikana na trotoarima pojavljuju kada pada kiša ili kada se pokvase vodom.

 

– Budući da projekat predstavlja određenu vrstu tetoviranja gradskih površina on se realizuje u saradnji sa “BL Tatoo Piercing Studiom” spajajući kulturni sa savremenim umjetničkim sadržajem i urbanom kulturom, s ciljem promocije kulturnog nasljeđa na javnim površinama – naveli su iz Muzeja RS i dodali da je oslikavanje površina planirano u periodu od septembra do oktobra.

 

Ovaj projekat je jedan od podržanih projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva od strane Grada, u okviru Strategije razvoja kulture na području Banje Luke.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *