Predstavljen program Banje Luke za EPK 2024.

Kultura

Članovi Tima za kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine predstavili su danas finalnu formu aplikacije našeg grada, koja će 24. septembra biti predstavljena pred zvaničnicima Evropske komisije, u finalu ovog prestižnog takmičenja.

 

Finalna forma banjalučke aplikacije, koja predstavlja program razvoja kulture u Banjoj Luci, danas je predstavljena članovima Savjeta za kandidaturu, koju čine ugledni kulturni radnmici i predstavnici relevatnih institucija.

 

Marko Bilbija, šef Tima za kandidaturu Banje Luke, istakao je da, kako se finale približava, aktivnosti na kandidaturi veoma intenzivne i napomenuo da u Banju Luku, u okviru ovog procesa, 11. septembra dolaze i eksperti za kulturu iz Evropske komisije, koji će odlučvati o tome koji će se grad okititi prestižnom titulom.

 

Oni će se na licu mjesta detaljno upoznati sa stanjem na terenu te upoznati nosioce projekta – rekao je Bilbija i dodao da će završna prezentacija banjalučke kandidature biti održana 24. septembra u Briselu, te da će Evropska komisija dan kasnije, 25. septembra, odlučiti ko će od tri gradova finalista – Banje Luke, Mostara i norveškog Boda biti izabran za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, u kategoriji zemalja izvan EU.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *