“Jesenja sonata” od 10. do 14. oktobra u Banskom dvoru

Kultura

Drugi Internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“ biće održan od 10. do 14. oktobra ove godine u Banskom dvoru, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u ovoj ustanovi kulture.

 

Ovaj festival zamišljen je kao elitni, višednevni muzički događaj, susret vrhunskih muzičkih umjetnika iz zemlje i inostranstva, te svojevrsni nacionalni i internacionalni forum najviših umjetničkih standarda – rekao je direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović.

 

On je precizirao da će festival obuhvatiti pet cjelovečernjih koncerata etabliranih muzičkih umjetnika u velikoj koncertnoj dvorani Banskog dvora.

 

Čast da otvori „Jesenju sonatu“ pripašće renomiranom „Henšel kvartetu“ iz Njemačke, jednom od najuglednijih i najznačajnijih gudačkih kvarteta današnjice. Drugog dana festivala, predstaviće nam se renomirana domaća umjetnica koja je postigla zapažene rezultate i na svjetskoj sceni, violinistkinja Jovana Raljić, i njen gost, istaknuti pijanista i klavirski pedagog sa adresama u Austriji i Iranu, Hafez Babašahi. Trećeg dana festivala ugostićemo vrhunske muzičara Edina Karamazova (lauta), Danija Bošnjaka (flauta) i Aleksandra Miloševa (violina). Četvrtog dana festivala, publici će se predstaviti ugledni muzičari Mihajlo Zurković (klavir) i Marko Miletić (violončelo) – kazao je Matović.

 

Završnica Internacionalnom muzičkog festivala „Jesenja sonata“ ostavljena je za koncert čuvene italijanske pijanistkinje Elize Tomelini, koja će 14. oktobra održati cjelovečernji koncert u Banskom dvoru.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *