Banjaluka: Otvorena manifestacija Dani Vlade S. Miloševića

Kultura

Koncertom Kamernog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci “Muzička prostranstva” sinoć je svečano otvorena manifestacija “Dani Vlade S. Miloševića”, koja će trajati do 28. aprila.

Tokom manifestacije, koja se održava u aprilu povodom 116 godina od rođenja velikog kompozitora, etnomuzikologa i pedagoga Vlade S. Miloševića, biće upriličeni brojni muzički i drugi kulturno-umjetnički programi u nekoliko ustanova kulture u Banjaluci.

Vršilac dužnosti dekana Akademije umjetnosti Sanda Dodik rekla je da će u okviru manifestacije, osim muzičkih sadržaja, biti organizovane i predstave, revija studentskih filmova, izložbe, kao i naučni skup, radionice i predavanja.

“Uključili smo sve studijske programe Akademije – muzičke, dramske i likovne umjetnosti”, istakla je Dodikova.

Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković rekla je Srni da resorno ministarstvo godinama podržava ovu manifestaciju, koja je svaki put kvalitetnija i bogatija kulturnim sadržajem.

“Ministarstvo je prepoznalo značaj ove, ali i sličnih manifestacija, i opredijeljeni smo da ih podržavamo da bismo dostigli strateški cilj – razvoj umjetničke produkcije i stvaralaštva”, naglasila je Đakovićeva.

Svečanost otvaranja manifestacije upriličena je u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Organizator manifestacije, koja se održava 18. put, je Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, uz podršku kompanije “M:tel”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *