Izgradnja Apple “svemirksog broda” bliži se kraju

Magazin

Radnici Applea sledeće godine trebalo bi da se usele u nove prostore u futurističkom kampusu.

Radnici Applea tokom sledeće godine trebalo bi da se presele u nove prostorije – u zgradu u obliku svemirskog broda na čijem je dizajnu radio i osnivač ove kompanije Stiv Džobs pa mu je ovaj kampus verovatno najveći projekat na kojem je radio.

Zahvaljujući Metju Robertsu i njegovim snimcima dobijenim putem bespilotne letelice, svakog meseca možemo pratiti napredak u izgradnji zgrade i okolnih objekata, a video koji je juče objavio na YouTubeu pokazuje kako se radovi bliže kraju. Glavna zgrada, zgrade za istraživanje i razvoj, centar za fitnes, garaža za čak oko jedanaest hiljada automobila i tuneli koji će voditi u središte kampusa većinom su gotovi, posađena su prva stabla i postavljeno je oko 40 odsto solarnih instalacija na solarnoj elektrani koja će kampus obezbeđivati energijom.

Jedno od najzanimljivijih mesta u budućem sedištu najvrednije kompanije na svetu jeste velika podzemna dvorana u kojoj će Tim Kuk i njegovi naslednici predstavljati nove proizvode i, ako radovi budu završeni na vreme, možda će upravo ovde predstaviti iPhone 8 i 8 Plus, telefone s kojima će Apple obeležiti deset godina od predstavljanja svog prvog smartphonea koji je u potpunosti promenio mobilno tržište.

Kako napreduju radovi i kako trenutno izgleda budući Appleov kampus pogledajte u priloženom video zapisu.
{youtube}IWs6VimzsyU{/youtube}

b92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *