Instagram uvodi četiri nove funkcije

Magazin

Ako je suditi po novim dodacima na Instagramu, čini se da kompanija ne namjerava da stane s predstavljanjem novih opcija na ovoj društvenoj mreži.

Iako za sada ne postoje tačni datumi kada će nove funkcije biti dostupne, sa sigurnošću se može reći da će one itekako obradovati sve korisnike.

1. Univerzalni portret mod

U pitanju je posebno dugme koje će zamijeniti normalno dugme za pravljenje fotografije kada pravimo fotografije uz pomoć Instagramove portret kamere. Na prvi pogled, u pitanju je “univerzalni” portret mod koji nije povezan sa hardverom telefona koji bi u teoriji trebalo da stvara portrete uz pomoć vještačke inteligencije, čak i kada vaš telefon nema potreban hardver.

2. Cinemagraph

U pitanju su slike koje su pola fotografije, a pola animacija – mali dio slike je u pokretu. Ova funkcija bi mogla da se koristi kako bi se naglasio najzanimljiviji dio scene.

3. Organizujte svoje razgovore

Instagram testira mogućnosti obilježavanja određenog razgovora kako biste ga lakše našli ili označili kao omiljeni uz pomoć zvjezdice koja se nalazi u gornjem desnom uglu konverzacije.

4. Skinite svoje podatke

S obzirom na veliku količinu podataka koje čuvamo u takozvanom “oblaku”, ponekada je lijepo imati i određene stvari “u rukama”. Čini se da Instagram radi upravo na tome i da bismo uskoro mogli da dobijemo mogućnost da preuzmemo sve podatke o nama koje čuva na svojim serverima.

Sve ove funkcije se trenutno testiraju i još nije poznato da li će zaživjeti i kada.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *