Kada žene najčešće varaju svoje muževe?

Magazin

Najveća vjerovatnoća da vas žena prevari je u periodu između šeste i desete godine braka, rezultat je ispitivanja velikog broja žena.

Žene koje su ispitane priznale su koliko puta su prevarile svoje partnere, a kada su pogledali odgovore istraživači su utvrdili da su udate žene najviše varale između šeste i desete godine braka.

Postavlja se pitanje zašto baš tad?

Postoji nekoliko razloga. Prvih godina braka sve je svježe i sve je lijepo. Međutim, nakon šest godina braka javlja se dosada kod partnera. Brakovi obično u tom periodu postanu dosadni, a bračni parovi se navikavaju da rade uobičajne svakodnevne stvari i gube volju da rade nešto novo i zanimljivo. Naravno, nije samo to razlog. Postoji i biološka i instinktivna želja za traženjem drugih partnera te pravljenjem potomaka sa drugim mužjakom. Žene podsvjesno žele da pronađu drugog muškarca, što najčešće i rade u ovom periodu. Kada prođe 10 godina žene gube želju za varanjem, jer se plaše kasnih promjena i jer su već naviknute na svoj život i čovjeka sa kojim su provele jednu deceniju. One tada vode računa o drugim stvarima, kao što su djeca i njhovi problemi, pa se fokus sa ljubavnih problema premješta na djecu.

Dakle, ako ste u braku sa ženom šest, sedam, osam godina, onda dobro obratite pažnju sa kim se viđa ili druži.

(Muskimagazin.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *