Microsoft ugasio proizvodnju i podršku Lumia telefona

Magazin

Ugašena je i zvanično jedna od najzanimljivijih marki telefona na smartfon tržištu.

Nakon što je ugasio proizvodnju Lumia i Microsoft telefona, Microsoft je ugasio i tehničku podršku sa svoje strane i sva prava i obaveze po tom pitanju preneo na nemačku kompaniju B2X. Od početka oktobra ova evropska kompanija biće zadužena za pružanje podrške, garanciju, servis i logistiku za Lumia telefone i jednostavne, odnosno Nokia telefone koji nisu u smartfon kategoriji. Ova kompanija pokriva i teritoriju Srbije, tako da uskoro treba očekivati više detalja o tome kako ćete ostvarivati pravo na servis ili neka druga pitanja, ako do toga dođe.

B2X sa Lumia i Nokia telefonima ima pod svojim „okriljem“ 10 velikih imena među telefonskim kompanijama, o kojima brine, umesto njihovih proizvođača. Sredinom oktobra u Windows prodavnici pojaviće se SMARTAPP aplikacija, koja će korisnicima omogućiti da otkriju kvar ili problem na svom telefonu i u realnom vremenu provere stanje i mogućnost zamene sa B2X agentima.

Kompanija BX2 ima više od 2.000 servisa u svetu i 400 servisnih partnera.

Predajući brigu o korisnicima nemačkoj kompaniji Microsoft je konačno stavio tačku na Nokia i Lumia priču i potpuno se okreće novim planovima, među kojima nema mesta za ta dva brenda.

Ovo se može smatrati krajem za Nokia by Microsoft i Lumia brendove, ali ne i za Windows 10 Mobile, koji će nastaviti da se razvija i dobiće nove uređaje uskoro, ali samo od partnera kompanije, ne i od Microsofta.

{youtube}AvRa8oxS4Zw{/youtube}

 

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *