Ford tuži kupce kojima je prodao moćni GT model

Magazin

Nedavna prodaja Fordovog modela GT za 1 815 000 dolara našla se pod istragom i slučaj je trenutno na sudu.

Riječ je o cifri četiri puta višoj od osnovne cijene ovog superautomobila. Problem je što su originalni vlasnici modela limitirane serije iz 2017. prilikom kupovine automobila potpisali sa Fordom ugovor da ga ne smiju prodati u prve dvije godine.

Pa ipak, to je još prošle godine učinio legendarni “kečer” i glumac Džon Sina, ubrzo nakon što ga je kupio. Zato ga je Ford tužio za 500 000 dolara zbog kršenja uslova ugovora. Sina je odgovorio kontratužbom pa se slučaj trenutno “razvlači” po američkim sudovima.

Međutim, prošle nedjelje je u Indijanapolisu na auciji prodat još jedan GT, pa Ford istražuje i ovu situaciju.

U pitanju je automobil sa serijskim brojem 48 od 250 proizvedenih jedinica 2017, a svega sedam pređenih kilometara. Automobil je srebrne boje sa crnim linijama i tamnim enterijerom.

Svi Ford GT automobili imaju 3,5-litarski V6 biturbopunjač agregat sa sedmostepenim automatikom i dvostrukim kvačilom koji raspolaže sa 656 KS i 746 Nm uz pogon na zadnjoj osovini.

Ostali jedinstveni detalji na vozili su alu felne srebrne boje uz disk kočnice od karbon-keramike. Osnovna cijena bila je približno 450 000 dolara.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *