Britanska kraljica bivšu prostitutku odlikovala titulom počasne dame

Magazin

Britanska kraljica Elizabeta u čast svog skorašnjeg rođendana odlikovala je bivšu prostitutku Ketrin Elis Hili titulom počasne dame, a sve zbog njenog aktivizma na polju prava seksualnih radnika.

Ketrin je ovo priznanje dobila zbog žestoke borbe za dekriminalizaciju prostitucije na Novom Zelandu, a u tome je aktivna već 30 godina. Ona je 1987. godine je osnovala sindikat koji se bori za prava seksualnih radnika na Novom Zelandu, a od 2003. godine tamošnji bordeli legalno posluju, piše Blic Žena.

-Sve ovo je veoma dirljivo. Kad vidim kojim je sve ljudima ukazana ova čast, nikada u životu ne bih pomislila da će pripasti i meni. Ne znam šta kraljica misli o tome što sam bivša prostitutka, ali ja to nikad nisam krila. Zbog toga se i zalažem za legalizaciju – rekla je Hili, pa dodala:

“Bila sam šokirana kad su mi ponudili odlikovanje. Još uvijek sam u šoku. Čak ni prije nekoliko nedjelja mi nije padalo na pamet da bi tako nešto bilo moguće. Lijep je osjećaj. To je znak da se ipak nešto mijenja u našem svijetu”.

Titulu počasne dame kraljica Elizabeta dodjeljuje ženama koje su dale veliki doprinos društvu, a primjera radi neke od dama koje su već dobile ovu titulu jesu Anđelina Džoli, Ana Vintur, Helen Miren, Elizabet Tejlor…

SrpskaInfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *