Listo 12. put šampion u skokovima u Mostaru

Magazin

Lorens Listo i ove godine odnio je titulu šampiona u skokovima sa Starog mosta u disciplini “skokovi na glavu”.

Nakon održanih 452. tradicionalnih skokova sa Starog mosta, Listo je dobio deset “desetki” odnosno 100 poena, i to nakon dvije serije skokova.

Na drugom mjestu je Mustafa Šarić sa 99 poena, a trećeplasirani je Dino Bajrić sa 98 poena.

U kategoriji “skokovi na noge” Igor Kazić i Adis Boškailo su nakon druge serije imali isti broj bodova, ali je tajnim glasanjem Kazić uzeo prvo mjesto u ovoj kategoji na ovogodišnjem takmičenju. Treći je bio Ermin Sarić.

Inače, ove godine je u takmičenju bilo 18 skakača na noge, te 22 skakača koji su se takmičili u disciplini skokova na glavu, piše Klix.

Skokove je ocijenjivao stručni žiri od pet članova i to: Emir Balić, legendarna mostarska lasta, Mirsad Deda Pašić, također mostarska legenda, te Alica Jakirović, kao i dugogodišnji skakači i šampioni Semir Drocić i Semir Kazazić.

Zanimljivo je da je Listo nakon prve serije skokova izjavio da mu je san ostvariti i 13. titulu u skokovima sa Starog mosta na glavu, jer bi se tako izjednačio s Balićem, kojem je to 13 puta uspjelo. Ipak je rekao da ne želi prestići ovu mostarsku legendu.

Tradicionalni 452. skokovi održavaju se uz podršku Turističke zajednice HNK, Grada Sarajeva, Grada Mostara, Sportskog saveza Grada Mostara.

Organanizatori su na najavnoj konferenciji za medije u petak posebno upozorili medije i publiku da nije dozvoljneo snimanje dronovima dok traju skokovi, sve zbog potrebne tišine za koncetraciju skakača, ali i sigurnosti gledatelja.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *