“Igra prijestola” dobitnik Emija za najbolju seriju

Magazin

Serija “Igra prijestola” je treću godinu za redom proglašena najboljom dramskom serijom osvojivši nagradu Emi u toj kategoriji na 70. svečanoj dodjeli tih televizijskih priznanja u Los Anđelesu.

U kategoriji najboljeg glumca i glumice u dramskoj seriji proglašeni su Metju Rajs za ulogu u seriji “The Americans” i Kler Foj za “The Crown”. Najbolji televizijski film ove godine je “Black Mirror: USS Callister”. Tandi Njuton proglašena je najboljom sporednom glumicom u dramskoj seriji zahvaljujući ulozi u “Westworldu”, a Piter Dinklejdž najboljim sporednim glumcem za ulogu u “Igri prijestola”.

Amazonova serija “Čudesna gđa. Maisel” o domaćici iz 50-ih godina prošlog vijeka koja se okreće stand-up komediji, uzela je nagradu za najbolju komediju. Osvojila je još sedam nagrada, među njima i onu za najbolju glumicu u komediji – Rejčel Broznahan. Dok je najbolji glumac u komdiji Bili Hajder za ulogu u seriji “Beri”. Najvećim gubitnicima ovogodišnje dodjele nagrada smatraju se hit serija “Sluškinjina priča” i FX-ova nadrealna hip-hop komedija “Atlanta” koje nisu osvojile nijednu nagradu, kao ni zvijezde Elisabet Mos i Donald Glover.

Veče je prošla u znaku televizijskog sukoba između dva titana, HBO-a zahvaljujući serijama kao što su “Westworld”, “Game of Thrones” i “Silicon Valley” te Netflixa zbog serija “The Crown”, “Stranger Things” i “Black Mirror”.

Netflix, koji je imao najviše nominacija, njih 112, na kraju je završio izjednačen s HBO-om s 23 dobijene nagrade.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *