Apple povlači četiri modela iPhone telefona sa tržišta

Magazin

Nakon što su stigli novi modeli Apple je odlučio da iz prodaje povuče četiri starija iPhone uređaja.

Modeli, koji se nakon dolaska iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR uređaja povlače su iPhone X, iPhone 6S, iPhone 6S Plus i iPhone SE. Ovi modeli više ne mogu da se kupe preko Apple sajta, niti da se naručuju od Apple dobavljača, što znači da ih neće biti u slobodnoj prodaji.

Primetite da ovo ne znači da se podrška za ove modele završava, ne – to znači da se oni više legalno ne mogu kupiti, ali da će Apple nastaviti da ih podržava kroz servis i nov softver.

U prodaji ostaju iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus i tri nova modela, od kojih će iPhone XR stići tek krajem oktobra.

Kada će sva tri nova iPhone uređaja doći u Srbiju još uvek nije zvanično poznato, ali znamo da će njihove cene biti drastično skuplje, nego što je Apple naveo na premijeri. Recimo, u Hrvatskoj cena iPhone XS Max najjačeg modela ide do 1.960 evra u zvaničnom maloprodajnom lancu i kod operatora za kupovinu odjednom. iPhone će, kao i do sada biti dostupan u prodaji i kroz operatorsku ponudu, što je verovatno i najsigurniji način kupovine kod nas.

mondo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *