HBO počeo kampanju #ForTheThrone

Magazin

Televizijski kanal HBO je prije par dana najavio da će osma i posljednja sezona kultne serije “Igre prestola”, svoju premijeru imati u aprilu iduće godine, ali svakim danom sve više pažljivo doziranih informacija podgrijava znatiželju fanova.

Da iščekivanje zadnje sezone ljubiteljima serije bude lakše, HBO je lansirao kampanju pod haštagom #ForTheThrone u sklopu koje će otkrivati mnoge pojedinosti vezane uz seriju, piše Time.

Kampanja je krenula u utorak uz nekoliko videoklipova koji prikazuju legendarne scene u dosadašnjim sezonama serije. Što se tiče same radnje nove sezone, ona je još uvijek obavijena velom tajne, no postoje forumi zagriženih fanova na kojima, uz malo potrage i dobre volje, možete naslutiti kako će serija završiti, te ko će na kraju biti pobjednik “Igre prestola”.

Kejsi Blos, HBO-ov urednik programa rekao je za “Entertainment Weekly” da je kompanija pojačala sigurnosne mjere kako informacije o kraju serijala ne bi curile, a zvijezda serije glumac Nikolaj Koster Valdau otrkio je da su dijelovi scenarija osme sezone koje je dobio programirani tako da se nakon snimljene scene samounište.

– Ova sezona bit će krvavija nego ostale, a sve je prepuno izdaje, opasnosti, borbe i rata. To je sve što mogu reći – ispričala je Sofi Tarner koja glumi Sansu Stark za “Magazine 1883”.

Kako doznaje Time, kanal HBO osma sezona imaće definitivno šest epizoda. No, usprkos skraćenom trajanju sezone, koja inače ima deset epizoda, iz HBO-a poručuju da svaka pojedina epizoida neće trajati duže od dva sata.

Osim zadnje sezone iz HBO-a najavljuju i nekoliko “spinof” projekata.

– U planu su tri nova projekta smještena u različite periode bogate istorije Vesterosa, sa različitijim junacima – napisao je autor književnog predloška za seriju, Džordž R.R. Martin na svom blogu.

Trejler za novu sezonu izaći će u zadnjim sedmicama ove godine, a “Entertainment Weekly” na naslovnici je početkom novembra objavio fotografiju zagrljenih Džona Snoa i Deneris Targarjen uz natpis “kraj igre” što daje naznake u kojem bi se smjeru njihova romansa mogla dalje razvijati.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *