Spremačica iz 13 vila ukrala novac i nakit vrijedan 400.000 evra

Magazin

Pred pokrajinskim sudom u Minhenu odgovara žena koja je od jula 2016. do februara 2017. u 13 domaćinstava ukrala gotovinu, nakit i drugu luskuznu robu u ukupnoj vrijednosti od 400.000 evra.

Tridesetdevetogodišnja Marija K. (ime promijenila redakcija lista “Špigl”) nudila je na Ibeju pod lažnim imenom usluge spremanja kuća u regionu Minhena. Bogate porodice u Štarnbergu (30 kilometara od Minhena), puštale su je u svoje vile bez provjere identiteta, a ona je besramno zloupotrebljavala njihovu nemarnost.

Na suđenju je izjavila da ne može da se sjeti svega što je ukrala, ali i da su je vlasnici optuživali za nestanak stvari koje nije uzela.

Samohrana majka jedne kćerke kao motiv je navela novčane probleme, jer djetetov otac neredovno plaća alimentaciju.

Navodno mu je čak više puta dala novac, nadajući se da će kćerki posvetiti više pažnje.

Suđenje pruža uvid u životne prilike i nemaran odnos pokradenih poslodavaca prema novcu.

Optužena je priznala da je u julu 2016. iz jedne kuće ukrala zlatnu dugmad za manžetne u vrijednosti od 3.000 evra, kao i koverat sa 15.000 evra. Vlasnici nisu smatrali za shodno da zaključaju vrijedne stvari i novac, a prema njenim riječima, ista situacija je i u većini drugih vila.

Iz jedne od njih ukrala je dijamantski prsten, zlatnike i zlatan prsten, iz druge nekoliko hiljada dolara iz fioke, a iz treće 7.000 evra iz kartonske kutije.

Najviše je ukrala početkom 2018, u jednoj vili u mjestu Berg, kod Jezera Štarnberg, gdje je četiri mjeseca radila kao kućepaziteljka. Pošto je uzela ključ od stana i čip za isključivanje alarma, iskoristila je priliku kad je vlasnica bila na odmoru da na miru uđe u kuću i iznese novac i nakit u vrijednosti od 300.000 dolara.

Otkrivena je kada ju je snimila kamera u jednoj od kuća i prijeti joj duga kazna zatvora.

(Blic)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *