Bezbjednost na setu “Igre prestola” kao na vojnom poligonu (VIDEO)

Magazin

Televizijski kanal HBO, koji radi seriju “Igre prestola”, preduzeo je rigorozne bezbjednosne mjere i ništa ne prepušta slučaju kako bi onemogućili da bilo kakva informacija o kraju serije ne bi izašla na svjetlost dana.

Glumac Ijan Glen, koji u čuvenoj seriji igra Džoru Mormonta, kaže da su autori “Igre prestola”, apsolutno paranoični da nešto sa snimanja posljednje sezone ne procuri u javnost, snimali lažne scene i zabranili letove dronova nad setom, prenosi Dejli tajms.

Bezbjednosne mjere su, kako je rekao Glen, toliko velike da smetaju pojedinim glumcima. Dodaje da su autori serije veoma zabrinuti da neki detalj ne procuri u javnost prije emitovanja.

– Apsolutno su paranoični oko toga da bilo ko sazna bilo šta. Nije nam dozvoljeno da na set donesemo naš tekst. Svemu smo morali da pristupimo preko Ajpeda, a svako ima drugačije bezbjednosne mjere. To je, moram da kažem, nekim glumcima bio problem – otkrio je glumac.

Posljednja sezona globalnog fenomena i jedne od najpopularnijih serija svih vremena biće emitovana u aprilu 2019. godine. Škotski glumac ističe i da je posljednja sezona “apsolutno fenomenalna”.

U intervjuu za BBC Radio 5, Glen je rekao da su svi koji su radili na seriji – što je više od 100 glumaca i članova ekipe – zajedno prošli kroz sve što je snimljeno u prethodnih sedam sezona.

– Ovo je prvi put da smo svi sjeli i za jedan dan zajedno prošli kroz čitavu priču, od početka do kraja – rekao je Glen.

Navodi da su neki glumci bili šokirani kada su shvatili kakav će biti kraj, kao i da su svi uglavnom bili oduševljeni.

– Iskreno, ovih šest epizoda su potpuno fenomenalne. Pisci su zaista, zaista bili dobri. Način na koji su sve sastavili bio je ozbiljan poduhvat. Bilo je dosta suza tog dana… A i takva je sezona – sezona oproštaja i krajeva – rekao je škotski glumac.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *