Donald Trump nominovan za Zlatnu malinu

Magazin

Neuspješni mafijaški film Johna Travolte “Gotti” i predsjednik Donald Trump nominovani su za Zlatne maline, ‘nagrade’ za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega.

 

Posljednji u nizu filmova o Sherlocku Holmesu “Holmes & Watson” dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Willa Ferrella i Johna C. Reillyja, “koji su upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature”.

 

Zlatne maline stvorene su 1980. godine kao suprotnost Oscarima i nominacije se objavljuju dan prije oskarovskih.

 

Trump je nominovan za najgoreg glumca za ‘cameo’ uloge u dva dokumentarca prošle godine, “Death of a Nation” redatelja Dinesha D’Souza i “Fahrenheit 11/9” Michaela Moorea.

 

Trump već ima Zlatnu malinu iz 1989. za igranje samoga sebe u filmu “Ghosts Can’t Do It” s Bo Derek.

 

Trumpova supruga Melania i bliska saradnica Kellyanne Conway nominovane su sporedne glumice za arhivske snimke korištene u “Fahrenheitu 11/9”.

 

“Gotti”, film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Johnu Gottiju, potpuno je propao na kino blagajnama, i nominovan je za najgori film, scenarij i najgori glumački par Johna Travoltu i njegovu suprugu Kelly Preston.

 

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udrugu mogu učlaniti internetskim putem.

 

Dobitnici, ako se pojave na dodjeli dan uoči Oscara, dobiju kipić u obliku maline veličine loptice za golf, smještene na roli filma, posprejan zlatnom bojom. Nagrada košta pet dolara.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *