Kineski festival svjetla na Kalemegdanu

Magazin

U susret obilježavanju Kineske Nove godine, na Kalemegdansku tvrđavu, pravo iz Kine, stiže svjetlosni spektakl, prenosi Nacionalna Geografija Srbije.

 

U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, uz podršku Vlade Srbije i kineske ambasade u Beogradu, počinje prvi „Kineski festival svjetla“ u Srbiji.

 

Svečano otvaranje je danas u 18 časova na platou kod Ribara u Kalemegdanskom parku.

 

Izložbu će otvoriti ambasadorka Narodne Republike Kine gđa Čen Bo, ministar kulture Vladan Vukosavljević kao i predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

 

Do ove spektakularne izložbe je došlo zahvaljujući kulturnoj razmleni između ove dvije zemlje, na inicijativu i lično angažovanje umjetnika Slobodana Trkulje, kreativnog ambasadora Srbije, koji sa grupom Balkanopolis uživa izuzetnu popularnost u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

 

Svjetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svjetskih kompanija za izradu umjetničkih lampiona – Zigong Haitjen iz Kine. Njihove svjetlosne instalacije pod nazivom Panda, Godišnja Doba, Čudesni jelen, Šapat pingvina i još mnoge druge uvešće nas u čudesni svijet mašte i svjetla, koji će posebno biti zanimljiv najmlađima.

 

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *