Dodjela svih Oskara tokom direktnog prenosa

Magazin

Organizatori svečanosti dodjele filmske nagrade Oskar odustali su od namjere da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama tokom televizijskog prenosa 24. februara poslije protesta poznatih holivudskih režisera, glumaca i drugih filmskih radnika, prenosi Headliner.

 

Podsjećanja radi, Džordž Kluni, Bred Pit i Robert de Niro podržali su proteste u Holivudu protiv planova organizatora Oskara da se nagrade za najbolju fotografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru dodijele tokom emitovanja reklama, a govori dobitnika da budu emitovani naknadno.

 

Sandra Bulok, Ema Stoun i Džon Hem takođe su podržali otvoreno pismo reditelja Martina Skorsezeza, Spajka Lija i Alfonsa Kuarona koji su pozvali na promjenu odluke koja vrijeđa profesionalce u tim kategorijama.

 

Akademija za filmsku umjetnost i nauku saopštila je da je “primila povratne informacije” od svojih članova i da će sve 24 nagrade biti dodijeljene u direktnom prenosu.

 

Prvobitna ideja Akademije bila je da prenos dodjele Oskara bude kraći i da privuče publiku pošto je gledanost prošlogodišnje ceremonije dostigla najniži nivo.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *