ČEKAJ ME: Trebinjski gimnazijalci snimili spot za poznatu rusku pjesmu (VIDEO)

Društvo Magazin

Grupa gimnazijalaca iz Trebinja snimila je spot za poznatu rusku pjesmu “Čekaj me”, koja je odavno prevedena na srpski jezik i komponovana. Sa novim aranžmanom u izvođenju učenika trebinjske gimnazije Matije Tučića zvuči odlično!

Tekst pjesme “Čekaj me” nastao je u vihoru Drugog svjetskog rata, a napisao ga je ruski pjesnik Konstantin Simonov. Odlazeći na front 1941. godine, ovu pjesmu je posvetio svojoj budućoj ženi Valentini Serovoj. Simonov je kao reporter proveo čitav rat na frontu, učestvujući i u oslobađanju Jugoslavije.

– Ideja za pjesmu “Čekaj me” se javila zbog konkursa Ministarstva za prosvjetu i kulturu RS za koji sam snimio i ovu pjesmu. Nju sam izabrao zbog književnog teksta za koji je nekada davno, prije 40 godina, napisana muzika. Zajedno sa profesorom Perom Bokićem sam osmislio aranžman i snimili smo pjesmu u njegovom studiju, a onda i spot, kaže Matija Tučić, učenik trebinjske gimnazije i srednje muzičke škole.

Kaže da nije očekivao da će pjesma doživjeti ovakvu popularnost i da će biti opšteprihvaćena.

– Komentari su odlični. Mislim da je to zbog toga što je ova pjesma bliska svakom čoveku koji vjeruje u ljubav i odanost, koje traju vječno, ako su prave, kaže Matija.

Orkestar je nastao na ideju profesora muzičke kulture Pera Bokića u gimnaziji “Jovan Dučić” u Trebinju.

– Okupili smo se i počeli da vježbamo. Profesor nam piše aranžamane najvećih hitova naše i svjetske muzike. Između ostalog i pjesme koje mi, članovi orkestra, predložimo. Vježbamo jednom sedmično, a pred nastupe se te probe učestaju, kako bi što bolje navježbali i predstavili se publici, objašnjava Matija.

Matija je učenik opšteg smjera gimnazije “Jovan Dučić” i srednje muzičke škole “Trebinje”. Svira violinu, klavir i gitaru.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *