Zimska čarolija u Hercegovini: Trebinjci broje dane do otvaranja “Zimzograda” (FOTO)

Magazin

Na Trgu slobode u Trebinju danas je vladala poprilična gužva. Brojni građani su iskoristili lijepo vrijeme za šetnju, a veliki broj je u centru grada posmatrao kako se užurbano radi na izgradnji “zimskog” grada.

Jutros je na Trgu slobode počela montaža klizališta veličine 10 x 20 metara. Svakako da će se novom zabavnom sadržaju najviše obradovati djeca i mladi, jer će po povoljnim cijenama moći svakodnevno klizati na umjetnom ledu.

U Ulici Jovana Dučića, na popularnom korzu, počela je montaža drvenih kućica sa brojnim ugostiteljsko-turističkim sadržajima, a radnici Elektro-Hercegovine svakodnevno dopunjavaju centar grada novim svjetlosnim ukrasima.

Dvije velike novogodišnje jelke krasiće baštu hotela Platani i korzo.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da je vrijednost „Zimzograda“ 150.000 KM, ali da je Grad učestvovao sa 6.000 KM, jer su ostala sredstva od donacija, a da će mnogi od učesnika volonterski raditi tokom trajanja ove praznične čarolije.

U Turističkoj organizaciji Trebinje kažu da imaju najave da će veliki broj turista iz susjednih država i inostranstva posjetiti ovaj grad tokom „Zimzograda“, koji će biti otvoren 17. decembra i trajaće do 19. januara.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *