“Crni Srbi” stižu na EXIT!

Magazin

EXIT je nedavno fanove obradovao dugačkom listom nekih od vodećih svjetskih i regionalnih hip-hop izvođača, uz dovoljno imena iz ovog muzičkog žanra da proglase svoj festival na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula!

 

Njih na glavnoj bini predvode jedan od najvještijih svjetskih repera i aktivista Skepta, trap-jazz diva IAMDDB i tvorac jednog od najvećih hip-hop hitova Desiigner, dok će od ove godine na Exitu postojati i Cockta Beats, posebna hip-hop bina sa impresivnim spiskom regionalnih i lokalnih zvijezda među kojima su Vojko V, Krešo Bengalka, Hazze, High5, Krankšvester, Vatra, Cake Boys, FAM, Klinac, Buntai i desetine drugih!

 

Njima se sada pridružuje i krajnje unikatan fenomen na svjetskoj muzičkoj sceni, američka grupa Black Serbs koja je kod nas za kratko vrijeme stekla brojne fanove! Ova originalna ekipa iz Čikaga, danas broji pet Amerikanaca među kojima je jedan član porijeklom iz Srbije, a u pjesmama vješto kombinuju srpski i engleski, bez obzira koji im je maternji jezik!

 

 

Publika ih je upoznala kao „Crne Srbe“, kolektiv koji je snimao humorističke YouTube klipove, na originalan način gradeći most između balkanskog i američkog mentaliteta, a izazvali su pravi zemljotres na domaćoj hip-hop sceni kada su počeli redom da objavljuju bengere poput „Srbija Do Tokija“, „Ballin Like Jokić“, „Rintam“ i „Kako Hoćeš“.

 

Njihove pjesme već broje milionske cifre, a fanove su nedavno obradovali i novim materijalima među kojima su „Energiju“ i „Charged Up“. Ove visokoenergične numere, koje sami nazivaju “svemirskim pankom” jasno i glasno poručuju da se beskompromisni Black Serbs ne boje eksperimentisanja. Bez dlake na jeziku, ne libe da se uhvate u koštac i sa teškim temama, te su prije nekoliko mjeseci objavili pjesmu „Znam to nije lako“ koja govori o depresiji i suicidnim mislima, a kako kažu, cilj numere je „apel za razgovor o unutrašnjim borbama“.

 

Njihov album prvenac sa nestrpljenjem se očekuje, a iskren i originalan pristup ove ekipe nije ograničen samo na muziku, već i na modu i umjetnost, te je jedan od članova sastava Jovan Crnović, poznatiji kao Jibri Bell, pokrenuo i urbanu robnu marku koja takođe ima predane fanove. Zarazni karakteri sastava Black Serbs jednako su zaslužni za veliki broj poštovalaca u regionu, te se na nestrpljenjem očekuje i njihov nastup na EXIT festivalu.

 

Nestaju ulaznice sa 55% popusta – uskoro nove cijene!

 

Sve brže nestaje serija EXIT ulaznica po cijeni od 115 KM, koja i dalje donosi visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu!

 

Aktuelna cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, sada iznosi 58 KM za parter i 88 KM za FAN PIT. Trenutna cijena GOLD VIP ulaznica za prvu noć je 1210 KM.

 

Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije festivala, EXIT Trip, u prodaji su i turistički paketi koji obuhvataju ulaznicu, smještaj i prevoz.

 

Petrovaradinsku tvrđavu na narednom izdanju EXIT festivala od 4. do 7. jula pohodiće neka od najaktuelnijih imena, ali i žive legende svjetske scene, među kojima su rok titani The Cure, te Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Desiigner, Lost Frequencies, IAMDDB, Sofi Tukker, Tom Walker, Maceo Plex, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo & The Illegals, Tarja Turunen, 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Whitechapel, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos, kao i druga velika imena koja će biti objavljena u narednim nedjeljama.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *