U pripremi nastavak serije “Seks i grad”

Magazin

Produkcijska kuća Paramount i Anonymous Content kupila je prava na korištenje romana “Ima li još uvijek seksa u gradu?” Kendals Bušnel, autorke serije “Seks i grad”.

 

Prema pisanju Deadlinea radnja romana smještena je na Menhetn, pratiće živote žena u Njujorku i doticaće se prijateljstva, ljubavnih zavrzlama, braka i seksualnog života.

 

Glavna razlika između ovoga i izvorne serije “Seks i grad” je u tome što su žene prikazane u svojim pedesetim i šezdesetim godinama života.

 

– Nekada nije bilo ovako. Nekada su pedesete značile početak penzije, smanjivanje posla, trošenje vremena na hobije i prijatelje koji su, kao i vi, klizili u ležerniji način života. Ukratko, ljudi u dobi za penziju nisu trebali raditi mnogo, osim postajati stariji i zahtjevniji. Od njih se nije očekivalo da vježbaju, počinju nova poglavlja u karijeri, upuste se u neobavezni seks sa strancem i počinju ispočetka.

 

A upravo tako izgleda život mnogih žena u pedesetim i šezdesetim godinama i oduševljena sam što ću prikazati njihovu bogatu i kompleksnu stvarnost u svojoj knjizi, a sada i na ekranu – izjavila je Bušnel.

 

Dogovor o snimanju serije je potvrđen, ali više podataka za sada nije poznato, piše Klix.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *