Muzička konferencija BLEMC 2019. u Banjaluci

Magazin

U okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci“, 10. i 11. maja u banjalučkom Domu omladine biće održana prva Konferencija elektronske muzike BLEMC 2019.

 

“Želja nam je da se u Banjoj Luci organiziuje jedan atraktivan i zanimljiv muzičko – edukativni događaj, a to je muzička konferencija po ugledu na konferencije u Amsterdamu, Londonu ili Majamiju. Konferencija je kulturnog, umjetničkog, edukativnog, poslovnog ali i zabavnog karaktera, a dodatnu joj važnost daje činjenica da je scena elektronske muzike u svijetu, kao i u regionu u velikom usponu”, kažu iz Udruženja di-džejeva Urban Bit, koje je i organizator konferencije.

 

Dnevni program trajaće od 10 do 18 časova, a u okviru njega biće održano 12 radionica, panela i diskusija kojima je zajednička jedna stvar – elektronska muzika. Ulaz na dnevne sadržaje je besplatan.

 

Prvi dan konferencije biće dijelom posvećen i mladim snagama sa domaće scene, koje će u okviru svog panela publici približiti izazove s kojima se sreću, kao i prednosti koje imaju naspram kolega koji su počinjali nekoliko decenija prije njih.

 

Narednog dana, u subotu, 11. maja, program otvara panel na temu izdavaštva i brendiranja, a nakon toga će Haris Čustović, specijalni gost iz Londona, održati radionicu na temu “Zvuk između snimka i sekvence”.

 

„A kako bi se prvo BLEMC druženje završilo na najbolji mogući način, druženje se nastavlja na jednom od najljepših mjesta u Banjoj Luci – tvrđavi Kastel, i to na velikoj žurci na kojoj, s obzirom na broj učesnika, plesa i raznovrsnosti svakako neće nedostajati“, poručili su organizatori.

 

Dodatne informacije možete dobiti na zvaničnoj internet stranici ove konferencije: http://banjaluka-music-conference.com/.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *