Instragram više neće prikazivati broj lajkova

Magazin

Instagram ubuduće neće prikazivati broj lajkova na nekom postu.

 

Kada korisnik postavi fotografiju ili video, i dalje će moći da vidi koliko je dobio lajkova, ali to neće videti niko drugi. Fotke i snimke ćete i dalje moći da lajkujete ali će broj “srculenaca” biti vidljiv samo osobi koja ih je postavila.

 

“Ideja je da ohrabrimo ljude da se fokusiraju na svoj sadržaj, i da uklonimo strah korisnika da će delovati nepopularno ako njihov sadržaj nema mnogo lajkova. Želimo da Instagram bude bezbedno mesto, da otklonimo pritisak koji korisnici osećaju, i da bez brige mogu da se izraze kako žele,” saopštila je kompanija.

 

Novo pravilo već je primenjeno u Australiji, Kanadi, Japanu, Irskoj, Brazilu, Novom Zelandu, ali još uvek ne u ostatku sveta, mada će i tamo stići.

 

Ovo ne znači “kraj” za influensere, jer će poslovne stranice i brendovi i dalje u svojoj analitici moći da vide brojke, i neće uticati na alate kao što su Ads Manager ili Insights.

 

Brisanje vidljivih lajkova je još jedan u nizu koraka kojima ova društvena mreža želi da napravi “bezbedno okruženje”, jer su trka za lajkovima, ali i postojanje toksičnih komentara, proglašeni glavnim krivcima za probleme sa mentalnim zdravljem ljudi koji provode mnogo vremena na ovoj mreži.

 

mondo.rs

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *