Čokoladna pilula smanjuje rizik od srčanih oboljenja i demencije

Magazin

Da biste uneli dovoljnu dozu flavanola iz kakaa koja pozitivno utiče na zdravlje, trebalo bi da pojedete 400 grama tamne čokolade i unesete 2.429 kalorija. Zato je tu nova pilula u potpunosti napravljena od čokolade koja smanjuje rizik od srčanog, moždanog udara i demencije.

Na tržištu u Velikoj Britaniji pojavila se pilula od čokolade, za koju se veruje da može da smanji rizik od srčanog i moždanog udara, kao i od demencije.

Flavanoli iz kakaa pomažu u regulisanju nivoa holesterola i poboljšanju protoka krvi, piše Daily Mail. Međutim, da biste dobili efikasnu dozu trebalo bi da pojedete 400 grama tamne čokolade, koja sadrži 2,429 kalorija. Pilula koja se pojavila na tržištu u Velikoj Britaniji sadrži konzendovane antioksidantne hranljive sastojke u svojoj najčistijoj formi.

Istraživači iz Kraljevskog udruženja za hemiju dokazali su da flavanoli pomažu u stvaranju azot-monoksida, koji podstiče opuštanje mišića arterijskih zidova.

“Verujemo da je ovo korak napred”, rekao dr Alf Lindberg sa Istraživačkog instituta u Kembridžu.

“Nove analize su pokazale da moćni sastojci postoje u mnogim prirodnim nutrijentima koji mogu da pomognu i poboljšaju zdravlje svakog. Podržavamo opsežno istraživanje pilule Blood Flow+ i drago nam je da je ovo prvi proizvod flavanola iz kakaa koji je zvanično potvrdio benefite ovog sastojka po zdravlje srca”, dodaje Lindberg.

Održavanje elastičnosti krvnih sudova je veoma važno, a čak i blago povišen krvni pritisak u srednjim godinama je povezan sa povećanim rizikom od srčanih oboljenja, moždanog udara i demencije. Istraživanje američkih naučnika benefita flavanola iz kakaa je potvrdilo da poboljšavaju elastičnost krvnih sudova za 23 procenta.

Svake godine 17.5 miliona ljudi umre od kardiovaskularnih bolesti, a 31 procenat svih bolesti na svetu se javljaju upravo usled posledica od srčanih oboljenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *