Ivana Ladan najljepša djevojka u BiH

Magazin

U Sarajevu je održan 24. izbor najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini, koja će BiH predstavljati u decembru u Londonu.

 

Među 22 prelijepe finalistkinje po ocjenama žirija ubjedljivo najljepša je bila Ivana Ladan iz Jajca, koja je nosila redni broj 4. Krunu najljepše djevojke u ovom izboru ljepote novoj Mis BiH predala je Anđela Paleksić iz Sarajeva, koja je BiH predstavljala na svjetskom izboru ljepote u Kini.

 

Prva pratilja je Dajana Veriš iz Banjaluke, a druga Amina Smajić iz Kladnja.

 

Mis interneta za 2019. je Kristina Perić iz Dervente. Mis televoltinga Ivana Ignjatović iz Šamca, A šarma Elvedina Hodžić iz Živinica. Mis fotogeničnosti za 2019. je Dunja Marić iz Doboja,a Foto model je Nataša Arsenijević iz Bijeljine.

 

– Zaista sam iznenađenja, nisam ovo očekivala. Kada sam čula da su prozvali moj broj, nisam mogla da vjerujem. Kao da sve sanjam. Za ovo takmičenje sam se pripremala 10 dana u Biogradu i tri u Sarajevu, a upoznala sam 21 predivne cure sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu. Ovo je za mene jedno prelijepo iskustvo i trenuci koje ću sigurno dugo pamtiti – kazala je Ladan za Avaz.

 

Nova Mis BiH nam je kazala kako će sa ponosom predstaviti Bosnu i Hercegovinu na svjetskom izboru ljepote koje će se održati krajem ove godine u Velikoj Britaniji. Kao i svih proteklih godina, izbor za Mis promoviše mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva, te posebno promovira teme koje su od općeg interesa za čitavo društvo.

 

O samoj organizaciji izbora, pripremama, kao i sljedećim koracima za Avaz je govorila izvršna direktorka Direkcije “Miss BiH za Mis Svijeta” Stela Zubak Jovanović.

 

– Osjećam se fantastično, završili smo još jedan veliki projekat i za nas je trenutno osam mjeseci rada. Organizovali smo jako puno kastinga, regionalnih izbora i evo danas smo promovirali 22 najljepše djevojke u BiH – kazala je Zubak-Jovanović.

 

Posao još nije završen, nakon ovog izbora slijede i velike pripreme za novu missicu.

 

– Ivana Ladan već sredinom novembra putuje u London, tome će prethoditi njena priprema i opremanje njene odjeće, snimanje fotografija, te spotova na turističkim lokacijama u našoj zemlji. Ona će predstavljati našu zemlju među 130 ostalih zemalja iz cijeloga svijeta – kazala je izvršna direktorka Direkcije.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *